Info gällande Horten

 
          
          Norsk Ubåtforening
Norwegian Submariners Association

VELKOMMEN TIL GENERALMØNSTRING
PÅ MARINEMUSEET 22.-24. SEPTEMBER 2017

Beslutningen om at Norge og Tyskland skal anskaffe identiske undervannsbåter blir hovedtema for årets mønstring. Tyskland er verdensledende når det gjelder bygging av konvensjonelle undervannsbåter  og har i løpet av de siste 40 år, levert ca 160 undervannsbåter til 14 forskjellige mariner.
Vi er så heldig å få Christian Laube fra HDW til å fortelle om  klasse 212. Som skipssjef har han en meget bred erfaring med opplæring og uttesting av nye undervannsbåter fra HDW. Når det gjelder bygging av undervannsbåter til Norge,  vil dette basere seg på type 212 men få betegnelsen klasse 212CD (Common Design). Pga kontraktsforhandlinger og utvikling, er det foreløpig ikke så mye som er kjent men på dette møtet vil du nok bli tatt litt mer i dybden på prosjektet. Erfaringene fra Kobben- og Ula-klassen  og Viking prosjektet, gjør at  vi starter opp med en god erfaring og felles kulturforståelse.

Samarbeidet  omfatter ikke bare bygging av  nye undervannsbåter, men gir også  muligheter  for felles utdanning, trening og  vedlikehold. Det foreligger tanker om å legge ned ubåtbunkeren  på Laksevåg og å bygge  vedlikeholds fasiliteter i Bergen slik at tyske ubåter kan vedlikeholdes i Norge. Som kjent er dette ikke noe nytt, en periode ble tysk type 206 vedlikehold ved Mjellem og Karlsen.
Det er ikke bare innen ubåtvirksomheten Tyskland og Norge har felles interesser. Tyskland har besluttet å anskaffe missilet NSM til fartøyene. Dette vil også medføre et bredere erfaringsgrunnlag, bla med felles utvikling og uttesting på Andenes rakettskytefelt.

Dette blir spennende! Meld deg på og benytt anledning til å bli oppdatert på teknologi og beslutnings-prosessene og ikke minst, - å møte gamle og nye venner fra ubåtmiljøet, og utveksle gode historier med kolleger fra  ubåtmiljøet i Sverige, Danmark og Tyskland.
Som tidligere inviterer vi medlemmer av Sjømilitære Samfunn og Horten Forsvarsforening til å delta på lørdagens foredrag.

Horten 09. aug 2017
Jens-Georg Engeness
Skipssjef

ADMINISTRATIVT
Fredag gjennomfører en kort Generalmønstring med årsberetning, valg, regnskap etc.
Årsberetning er vedlagt. 
Overnatting i Horten:
OBS: Overnatting bestilles og betales av den enkelte deltaker.
Gamle Horten Gjestegård, ca 3 min gangavstand fra Marinemuseet.  For priser, se internett.
Best  Western Hotell og Hotell Horten Brygge, militær rabatt, oppgi Norsk Ubåtforening. Enkeltrom kr 945,- dbl rom kr 1145 inkl frokost.
Ligger i Horten sentrum, ca 30 min gang-avstand til Marinemuseet.
Sjømilitære Samfunn, enkeltrom kr 1195.-, dbl rom kr 1495.- inkl frokost, oppgi Norsk Ubåtforening. Samfunnet har nylig fått et nytt bygg med ca 40 rom.
Det er muligheter for overnatting i egen bobil, ta kontakt med Skipsrådet
Kostnader:  
kr 750.- som inkluderer middag, lunch etc. 
kr 150.- dersom du kun ønsker å delta på foredrag og lunch på lørdag

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter