KOMPisträff efter 50 år

Reunion på Nordkaparen efter 50 år 
Vi 6 st. befälselever som ryckte in i Flottan 1968 och mönstrade på Gripen respektive Draken 1969-04-11 genomförde en återträff i Göteborg senaste helgen. Höjdpunkten var givetvis ett besök på Maritiman och Nordkaparen. 
Det blev en trevlig och nostalgisk helg där många trevliga och dråpliga minnen delades från våran första sjökommendering 1969 på U-båt. Vi hade en mycket trevlig samvaro med mycket skratt när olika händelser återberättades. T.ex. från höststormen 1969 när vi fick gå i ytläge från Vitså till Nya varvet i Göteborg, örlogsbesöket i Härnösand, när vi sprang läck på 150 m samt livet ombord på depåfartyget Patricia i Hårsfjärden. 
Vi fick upplevde en härlig känsla när vi kom ner i Nordkaparen. Igenkänningsfaktorn var hög och dofterna kändes igen, möjligen hade genomgångsluckorna krympt en aning sedan senast. Ombord på Nordkaparen var det verkligen bra ordnat med information och förklaringar om fartyget samt visualisering om livet ombord med ljud, bilder och dockor. Vi kunde dock konstatera att Nordkaparen är i stort behov av att målas om på utsidan. 
Vi som var där: 
Omar Jarnulf, Tage Eriksson, Per Lagerroth, Sven-Eric Johansson, Krister Yngvesson och Sven Olof Hallén

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter